Τα νέα μας

γιγνεσθαι | ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΥΠΑΡΞΙΑΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ

Δέκα στα Δέκα στην ψυχοθεραπεία

Δέκα στα Δέκα στην ψυχοθεραπεία

Συντάκτης: Θανάσης Ν. Μανιάτης

Κυκλοφόρησε μόλις από τις εκδόσεις Κοντύλι σε επιμέλεια της Κατερίνας Ζύμνη-Γεωργάλου το βιβλίο με τίτλο: Δέκα στα Δέκα στην ψυχοθεραπεία.

Το βιβλίο περιέχει τις αφηγήσεις δέκα ψυχοθεραπευτών και ψυχοθεραπευτριών και την εξιστόρηση ενός μέρους των προσωπικών τους επαγγελματικών διαδρομών στην ψυχοθεραπεία και συμβουλευτική. Όλες και όλοι όσοι συμμετέχουν στη συζήτηση επισημαίνουν το ενδιαφέρον τους για την εσωτερική ζωή του ανθρώπου που καθοδήγησε τη διαδρομή τους, τονίζοντας και αναδεικνύοντας τη σημασία της ανθρώπινης ελευθερίας στη λήψη αποφάσεων στην πορεία της ζωής τους. Η έμφασή τους στην εσωτερική αναζήτηση και τη διαδικασία που οδηγεί στην επιλογή ενός επαγγέλματος, όπως αυτό του/της ψυχολόγου ή του/της ψυχοθεραπεύτριας, αναδεικνύει το συνεχές ερώτημα της αυτοσυνειδησίας και της ανάδυσης του εαυτού. Για κάποιους/κάποιες από τους/τις συμμετέχοντες/ουσες στις εξιστορήσεις η αναζήτηση εκκινεί από τα παιδικά βιώματα, που μπορούν να λειτουργήσουν ως αφετηρία για την επιλογή μιας τέτοιας διαδρομής, ενώ για άλλους/άλλες η αναζήτηση του λόγου που μας καθοδηγεί προς αυτό το επάγγελμα ήταν αρχικά ή εξακολουθεί να παραμένει και στο σήμερα ένα ανοιχτό ερώτημα. Συνολικά, η αναζήτηση της προσωπικής αλήθειας ή η εξεύρεση ενός νοήματος που μπορεί να αναδύεται ακόμη και μέσα από το αβέβαιο και το απρόβλεπτο, η αντίληψη της εσωτερικής φύσης του ανθρώπου και η σύνδεση με το αγωνιώδες ερώτημα της ανθρώπινης συνθήκης και της ζωής συνιστούν τη βάση για την εξέλιξη και την πορεία όλων όσων συμμετέχουν εδώ, όχι απλά ως επαγγελματίες της ψυχικής υγείας αλλά κυρίως ως ενεργοί άνθρωποι.

Στις αφηγήσεις συμμετέχουν η Ευγενία Γεωργαντά, ο Θανάσης Γεωργάς, ο Παύλος Ζαρογιάννης, η Κατερίνα Ζύμνη–Γεωργάλου, η Αγάθη Λακιώτη, η Μαρία Μαλικιώση–Λοΐζου, ο Διονύσης Σακκάς, η Ελεονώρα Σουρλάγκα, ο Αναστάσιος Σταλίκας και ο Αλέξης Χαρισιάδης.

Αναζητήστε το Δέκα στα Δέκα στην ψυχοθεραπεία της Κατερίνας Ζύμνη-Γεωργάλου, όπως και πολλούς ακόμη τίτλους που σχετίζονται με την Υπαρξιακή Ψυχοθεραπεία και Συμβουλευτική στην ιστοσελίδα των εκδόσεων Κονδύλι.

Μοιραστείτε το άρθρο:

Αναζητήστε εδώ παλαιότερα άρθρα ή ανακοινώσεις

Συμπληρώστε στον παρακάτω χώρο τον τίτλο (ή μόνο ένα μέρος του τίτλου) από το άρθρο ή την ανακοίνωση που σας ενδιαφέρει και αναζητήστε το/την σε παλαιότερες αναρτήσεις μας.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Συμπληρώστε στον παρακάτω χώρο το προσωπικό σας email και μείνετε συντονισμένοι & συντονισμένες με τα τελευταία νέα μας!

Περισσότερα άρθρα

Existential Encounters | Devang Vaidya

Το βίντεο που μπορείτε να παρακολουθήσετε στον παρακάτω σύνδεσμο είναι το τέταρτο από μια σειρά διαδικτυακών διαλέξεων, σεμιναρίων, εργαστηρίων και εκδηλώσεων με τίτλο: «Existential Encounters», που διοργανώνει η FETE (Federation for Existential Therapy in Europe)*, προσκαλώντας υπαρξιακούς θεραπευτές από όλη την Ευρώπη να μοιραστούν την εμπειρία και την τεχνογνωσία τους με συναδέλφους από όλο τον κόσμο. Η τέταρτη διαδικτυακή διάλεξη των Existential Encounters με τίτλο: «The Spillage of Affect: Utterances of the Unspoken», πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024, με βασικό ομιλητή τον Devang Vaidya, προσωποκεντρικό και υπαρξιακό ψυχοθεραπευτή, που ζει και εργάζεται…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Contrapunctus | Του Αλέξη Χαρισιάδη

To Γίγνεσθαι έχει την ιδιαίτερη χαρά να μοιραστεί μαζί σας την έκδοση της ποιητικής συλλογής του Αλέξη Χαρισιάδη, με τίτλο Contrapunctus, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πληθώρα. Η ποιητική συλλογή Contrapunctus είναι προϊόν μιας πειραματικής συνάντησης της μουσικής με την ποίηση. Προέκυψε ως ιδέα με αφορμή μια έκθεση ζωγραφικής του Γιάννη Ψυχοπαίδη στο Ίδρυμα Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος, με τίτλο: «Η ζωγραφική συναντά την ποίηση», όπου τα έργα ζωγραφικής ήταν η εικαστική αντίδραση του εικαστικού καλλιτέχνη σε συγκεκριμένα ποιήματα. Στην ποιητική συλλογή Contrapunctus, του Αλέξη Χαρισιάδη, αξιοποιήθηκαν έργα πολύ διαφορετικών μεταξύ τους συνθετών. Ωστόσο, παρότι κάποια από τα ποιήματα έχουν…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ